21.11.2010

Minttu-suklaamuffinssit



Sunnuntai. Hirveä leipomisen himo. Päädyn muffinsseihin pitkästä aikaa. Saan jauhelihapiirakan uuniin ja alan tehdä muffinssitaikinaa. Jostain syystä onnistun saamaan margariini+sokeriaseoksen kaksi kertaa juoksettuneeksi. Ikinä aikasemmin ei ole käynyt näin kun olen vaahdottanut margariinia ja sokeria. Ajattelin etsiä toisenlaisen ohjeen ennenkuin rasva (ja kananmunat) loppuvat. Muistelen että Anniina on tehnyt erilaisia muffinsseja, joten menen hänen blogiinsa etsiskelemään vaihtoehtoista reseptiä. Banaani-suklaamuffinssien ohjeessa vaahdotetaan kananmuna ja sokerit, valitsen sen.





100g voita
1dl maitoa
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoja
1 levy Maraboun minttukrokantti suklaata


Rouhi puolet suklaalevystä. Vaahdota munat ja sokeri+vaniljasokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää taikinaan varovasti nuolijalla käännellen vuorotellen jauhoja, maitoa ja sulaa voita. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Laita muffinssivuoan pohjalle n. 2rkl taikinaa. Lisää keskelle 1 suklaapala. Laita taas n.2rkl taikinaa päälle. Paista 225 asteessa 10-12min.

Käytin Pirkan amerikan muffinssivuokia, taikinasta riitti 9 muffinssiin. Sain muffinssit uuniin, keittiössä on kaamea sotku ja vähän ärsytti juoksettunut taikina. Nappaan palan jauhelihapiirakkaa ja kylmän oluen jääkaapista ja painun olkkariin. 10 minuutin kulutta munakello soi, menen keittiöön takaisin. Uunissa on hyvännäköisiä muffinsseja! Mätän tiskit pesukoneeseen ja alan mättää muffinssia naamaan :> Suklaapala oli painunut ihan pohjaan ja hieman tarttunut paperiseen vuokaan. Joulupukki, haluan silikoonisen muffinssivuoan.

Kuka siivoaisi?

Ripulia. What the fuck happened...

2 kommenttia: