26.11.2010

Eurotrip 2010 / Tsekki (Praha)

28.5.2010
München jäi taakse ja hypättiin junaan, joka suuntasi kohti Tsekkiä. Saavuimme maan pääkaupunkiin Prahaan. Reissumme eka maa, jossa on käytössä eri valuutta. Kieltäkään ei ymmärretä eikä kovin moni tuntunut ymmärtävän englantia. Hostelli löydettiin ja respassa kyl puhuttiin englantia, hauskasti. Hostelli oli aika täynnä, saatiin ekaks yöks dorm, mutta toiseksi yöksi se oli varattu täyteen, joten Pavlo joutui siirtymään toiseen dormiin ja me vähän kalliimpaan kahden hengen huoneeseen. Ovesta sisään, pieni käytävä jonka molemmissa päissä ovet huoneisiin, käytävällä näitten huoneitten käytössä oleva wc/kylpyhuone. En halua tietää mitä siellä viereisessä huoneessa tapahtua, siellä oli pelkkiä mustia miehiä ja vessan roskiksessa kortsuja...hirveetä mökääki ni piti koko yön,saatana.

No ekaan päivään. Tavarat huoneeseen, jossa oli vissiin 12 nukkumapaikkaa. Käytävällä tietokone, vessa, kylpyhuone ja keittiö. Ihan jees. Huonekaveritkin oli kivoja. Nälkähän meillä taas oli, joten kävelylle ja bongailemaan ruokapaikkoja. Bongattiin Cafe Amsterdam, näytti tarpeeks hyvälle, nälkä!! Annosten hintoja en muista mutta: 2x hamppariateria, 3x 0,5l olut, 1 toast-annos, 1 pieni lohisalaatti, suklaakakku ja cappuccino makso yhteensä n.30e. Fine by me. Hamppariannokset oli jänniä, hampparisämpylän välissä oli vaan pihvi, kaikki muut oli lautasella vieressä.


Pavlo halus "jotain pientä".


Lähdettiin taas vaan vähän pyörimään kylille. Praha nyt ei hirveesti vakuuttanut, ainakaan näin lyhyellä reissulla. Joko joutu hirveeseen turistirysään ihmismassan sekaan, hinnat nous 3x tai oltiin sellasilla nurkilla et maisemat oli aika karuja.
Muutoma askel kauemmas turistipaikoista..

Ekana päivänä oltiin vaan keskusaukiolla pällistelemässä. Haettiin kaupasta aamupalatarpeita, tien toisella puolella näkyi jotain tuttua.

Matti-Esko Hytönen
29.5.2010
Koska kieli oli vieras jne. päätettiin lähteä ilmaiselle turistikierrokselle mukaan. Eikun jenkkipojan perässä juoksemaan. Tänään kiinnitettiin huomiota asiaan, että Hell's Angeleita pyöri joka paikassa  ihan sikana. Bongattiin jopa sellanen, jolla luki selässä Finland. Ne oli mm. Hard Rock Cafessa ruokailemassa, oli tarjoilijat aika varpaillaan :D Kierroksen aikana pysähdyttiin johonkin ruokapaikkaan, minne tietty muodostui hirvee jono, mä olin nälkänen ja äkäinen enkä halunnu jonottaa. Kierros kun jatku, pompattiin matkalla johonkin leipomokauppaan, sieltä jotkut leivät kouraan ja ryhmä kiinni. Kierros päätty, Pavlo lähti vielä jonnekkin maksulliselle kierrokselle mukaan. Meitä ei napostellu.


Kierreltiin Villen kanssa siellä täällä. Päätettiin mennä oluselle johkin kauemmas turistipaikoista. Bongattiin kuppila, siellä oli 2 asiakasta meidän lisäks. Myyjä ei puhunut englantia, näytti meille laskimesta oluitten hinnat. Puolen litran tuoppi alle euron, kelpaa. Toiset asiakkaat alko elehtiä jotain, ilmeisesti yritti kysyä jotain tupakkaan tms. liittyvää. Sitten ne meni kysymään jotain myyjältä, myyjä puisteli eka päätään mut sit anto niille helvetin ison puukon O_O Joo, ehkä me mennään muualle..:D Mentiin taas keskusaukiolle, siellä oli joku irkkurafla, mentiin sinne. Samat olut makso 3x enemmän. Syötiin toasteja ja lähettiin nukkumaan. Sinne ihanaan kahden hengen huoneeseemme, ihanilla naapureilla.
Saksa on mun makuun, next day: Berlin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti