13.11.2010

Yrtti-juustopatongit






Näitä patonkeja olen tehnyt juustoraastella sekä auralla, molemmat oikein herkullisia. Auraversioita mussuttaa ilman mitään täytteitäkään :P Muistaakseni olen joskus laittanut taikinaan myös molempia juustoja!

200g voita
5dl vettä
50g hiivaa
½rkl suolaa
1rkl basilikaa
1rkl oreganoa
2 pss (à 150g) emmental juustoraastetta tai aurajuustomurua
12dl hiivaleipäjauhoja

Sulata voi ja jäähdytä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää voisula, mausteet, juustoraaste/aura ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Anna kohota hyvin liinan alla. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä paloista patonkeja. Tee viiltoja pintaan. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti