10.11.2010

Pätkisjuustokakku

Ihanasta pätkiskakusta löytyi juustokakkuversio, joten pitihän sitäkin kokeilla. Koristelu jäi tekemättä ja kuvakin on niin pimeä, että kuva näyttää vaan ruskealta ympyrältä :D Mutta hyvää se on!



Pohja:
n. 200g digestive- tai kaurakeksejä
n.50-75g sulatettua margariinia

Täyte:
200g maitosuklaata (tai 100g tummaa ja 100g maitosuklaata)
5 pätkistä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2 munankeltuaista
2 munanvalkuaista + 1rkl sokeria
2,5dl flora vispiä
5 liivatetta + 2rkl kiehuvan kuumaa vettä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.Hienonna keksit ja sulata margariini, sekoita keskenään. Painele seos vuoan pohjalle.

 Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Raasta pätkikset muruiksi.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset + sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sulatettu suklaa, pätkismurut, vaniljasokeri ja keltuaiset. Sulata liivatteet kiehautetun veden joukkoon. Valuta ohkaisena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Liivatteet voi myös sulattaa pienessä vesitilkassa mikrossa, parikymmentä sekunttia kerrallaan!

Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

2 kommenttia: