12.11.2010

PullatHeitänpä tänne nyt ihan peruspullataikinan ohjeen. Pullia tulee leivottua aika useinki, pakkaseen vierasvaraksi. Silloin tällöin yrittää keksiä vähän jotain uutta.

Pullataikina
5dl maitoa
50g tuorehiivaa tai 2pss kuivahiivaa
2dl sokeria
1 muna
1tl suolaa
1rkl kaardemummaa
1 muna
150g margariinia
n. 14dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maitoon hiiva, suola, sokeri, kaardemumma ja kananmuna. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Pullataikinaan ei kannata mättää jauhoja niin paljon, että siitä ei jää murustakaan sormiin kiinni. Tällöin saa aikaiseksi vain kovia ja kuivia pullia. Jos käytössäsi on monitoimikone, valmiin taikinan merkki on kun se irtoaa kulhon reunoista vatkatessa. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Korvapuusteihin tarvitset margariinia, sokeria ja kanelia. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalle pehmeää rasvaa, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullat 3-5cm paksuiksi paloiksi vinoittan, niin että joka toinen leikkaus on eri suuntaan. Paina jokainen pala keskeltä alas. Kotiliesi: korvapuustien leipominen

Voisilmäpulliin tarvitset voita ja sokeria. Leivo taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa se tasakokoisiin paloihin. Pyöritä palat pyöreiksi pulliksi ja laita kohoamaan pellille liinan alle. Ennen uuniin laittoa voitele pullat (olen todennut että voitelu on kätevämpää ennen voisilmän tekoa). Paina peukalolla keskelle reikä, laita reikään nokare voita ja n.½ tl sokeria. Ripottele halutessasi vielä pullan päälle raesokeria.

Pikkupullia paistetaan uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuvassa oikealla dallaspullia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti