12.11.2010

Lihapullat tomaattikastikkeella



Lihapullia tulee modattua aina silloin tällöin, vaikkapa pekonilla tai erilaisilla juustoilla. Mutta tässä sellainen perusohje mitä yleensä noudatan.

Lihapullat
400g jauhelihaa
1prk kermaviiliä
1pss sipulikeittoaineksia
1 sipuli
1 kananmuna
pari ruokalusikallista korppujauhoja
mausteet (pippuri, suola, valkosipulimurska, paprikajauhe, chili)

Laita kermaviili, sipulikeittoainekset ja korppujauho kulhoon. Anna turvota sen aikaa kun pilkot sipulin pieneksi. Lisää mausteita kermaviiliseokseen. Lisää jauheliha, sipuli ja kananmuna. Sekoita taikina hyvin. Halutessasi voit paistaa pienen koepullan pannulla makujen tarkistamiseksi. Paista pullat uunissa 225 asteessa n.20min

Tomaattikastike
1 sipuli
1 punainen paprika
3 valkosipulinkynttä
500g paseerattua tomaattia
1 lihaliemikuutio
oreganoa, mustapippuria, persiljaa

Paloittele sipuli ja paprikat, kuullota pannulla, purista valkosipuli joukkoon. Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemikuutio ja mausteet, anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti