11.11.2010

Kinkku-pekonipiirakka




Tällä ohjeella teen yleensä suolaiset piirakat. Pohja + kerma-maitoseos + juustoraaste ja täytteeksi voi valita mitä vain oman mielensä mukaan. Kinkun ja pekonin lisäksi laitoin piirakkaan sipulia ja fetaa.

Pohja
150g voita
2,5dl vehnäjauhoja
1-2dl juustoraastetta (punainen emmental)
½dl kylmää vettä

Nypi voi ja jauhot. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste, sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Huom! Voitelua ei tarvita, joskus erehdyin tekemään niin ja taikina valuis uunissa pois vuoan reunoilta.

Esipaista pohjaa 10min 200 asteisessa uunissa.

Täyte
200g kinkkusuikaleita
1 sipuli
1 pkt pekonia
fetaa maun mukaan

Pilko pekonit pieneksi ja paista pannulla. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja kypsennä hetki. Lisää kinkut joukkoon ja mausta (mustapippuria, paprikajauhetta, valkosipulimaustetta ym. ) Nosta pois liedeltä ja sekoita fetakuutiot joukkoon.

Lisää täytteet esipaistetun pohjan päälle.

2dl kermaa
1rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa

2-3dl juustoraastetta

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää kerma ja vehnäjauho, sekoita tasaiseksi. Mausteita voi laittaa myös kermaaseokseen. Kaada kermaseos täytteiden päälle ja lisää lopuksi juustoraastetta. Paista piirakkaa vielä 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti