11.11.2010

Vanilja-raparperipiirakka



Tämä ohje löytyi  kinuskikissan blogista ja on tähän mennessä paras raperperipiirakkaohje mitä olen testannut.

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita


Täyte
2 ps Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl maitoa
100 g valkosuklaata
250-300 g raparperia

Pinnalle
kanelia

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Vinkki: Mikäli olet käyttänyt huoneenlämpöistä margariinia, taikina saattaa olla hyvin pehmeää. Laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, niin reunoille levittäminen sujuu paremmin.

Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Laita tekeytymään jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.

Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros pois. Leikkaa n. ½ cm paksuisiksi siivuiksi.

Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja painele joukkoon raparperit. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle kanelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti