11.11.2010

Mariannesuklaapalat






Pohja
6 munaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
noin 1 maustemitta suolaa
200g sulatettua margariinia tai voita
1 1/2 dl kermaa (tai maitoa)

Kuorrute
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g tummaa suklaata
3 tl minttuliköriä (jos et halua käyttää liköriä, voit korvata sen joko laittamalla 1 dl lisää mariannerouhetta tai 1-2 tippaa piparminttuöljyä)
3 rkl kermaa
1 dl mariannerouhetta
2 - 2 1/2 dl tomusokeria

Kostutukseen: 1 dl maitoa + 1 tl minttuliköriä (tai 1 tippa piparminttuöljyä)

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma (tai maito). Sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti isolla lusikalla sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 25 min. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

Mittaa kerma ja liköri kuumuutta kestävään astiaan tai kattilaan. Kuumenna liedellä tai mikrossa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Nosta liedeltä. Paloittele suklaa kuuman minttukerman joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää tuorejuusto ja mariannerouhe joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Sihtaa tomusokeria seokseen ja sekoita. Massan tulee olla pehmeää ja helposti levittyvää. Jos tomusokeria tulee liikaa ja seos muuttuu liian paksuksi, voit lisätä pikku tilkan kermaa joukkoon jotta saat seoksen juoksevammaksi.

Mausta maito minttulikörillä (tai piparminttuöljyllä) ja kostuta jäähtynyt pohja minttumaidolla. Leikkaa pohja valmiiksi paloiksi mutta älä irrota paloja vielä toisistaan. Levitä suklaakuorrute pohjan päälle. Ripottele mariannerouhetta palojen päälle. Nosta viileään noin tunniksi. Irrota palat ja aseta tarjolle.


Kuorrute jää aika pehmeäksi mutta sopivan kiinteäksi, se ei kovetu kuten mokkapaloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti