10.11.2010

Porkkanakakku



Pienen googletuksen jälkeen löysin omassa reseptivihkossani jo vuosia "lojuneen" porkkanakakun ohjeen. Resepti on nimeltaan Oodi viidelle porkkanalle, resepti löytyy Saara Törmän Saa vaivata -kirjasta. Tämä taisi olla ensimmäinen porkkanakakku jotai maistoin ja todella hyvä sellainen.Viimein sain aikaiseksi tehdä sitä kotona! Itse laitoin kakkuun mausteeksi kanelin lisäksi neilikkaa ja koristelin Maraboun daimsuklaalla.

Pohja:

4,5dl porkkanaraastetta
3,5dl fariinisokeria
2dl öljyä
1,5dl maitoa tai vettä
5,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1,5tl ruokasoodaa
1,5tl suolaa
2tl kanelia

Kuorrutus:

1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
50g margariinia
100-200g maustamatonta tuorejuustoa (laita suurempi päällä jos haluat kuorrutusta kakun väliin)

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka sekä pyörittele siinä korppujauhoja.
2. Mittaa kulhoon öljy,fariinisokeri ja maito.Sekoita.
3. Raasta porkkanat.
4. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet. Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita joukkoon porkkanaraaste.
5. Levitä vuokaan ja paista n.45min.Jäähdytä.
6. Tee kuorrutus (pohjan tulee olla jäähtynyt!) Sekoita vatkaimelle pehmeä rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto.Levitä kakun päälle ja koristele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti