21.11.2010

Jauhelihapiirakka



Pohja
150g voita
2,5dl vehnäjauhoja
1-2dl juustoraastetta (punainen emmental)
½dl kylmää vettä

Nypi voi ja jauhot. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste, sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Huom! Voitelua ei tarvita, joskus erehdyin tekemään niin ja taikina valuis uunissa pois vuoan reunoilta.

Esipaista pohjaa 10min 200 asteisessa uunissa

Täyte
400g jauhelihaa
puolikas punainen paprika
1 sipuli
n.50g fetaa
3rkl valkosipulituorejuustoa
2tl valkosipulimurskaa
lihaliemikuutio,paprikajauhetta,mustapippuria,valkopippuria

2dl kermaa
2 kananmunaa
1rkl vehnäjauhoja
mustapippuria,cauynnepippuria,valkosipulijauhetta
2-3dl juustoraastetta

Pilko sipuli ja paprika pieneksi. Pilko feta kuutioiki. Ruskista jauheliha pannulla, lisää lihaliemikuutio. Lisää sipulit ja paprikat. Lisää mausteet: tuorejuusto, valkosipulimurska, pippurit ym. Sekoita tasaiseksi, nosta pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon fetajuusto. Laita täyte esipaistetun pohjan päälle.

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää kerma ja vehnäjauhot. Lisää mausteet ja kaada seos täytteiden päälle piirakkaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 20 minuuttia uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti