12.11.2010

Salami-mozzarellapasta



Hyvin usein tulee selattua ruokalehtiä tai nettisivuja, että voisi bongata sieltä jonkun mielenkiintoisen reseptin tyylillä "mitä tänään syötäisiin". Erään kerran löysimme Pirkan ruokalehdestä salami-mozzarellapastan ohjeen, jota halusimme kokeilla. Noh, tällä kertaa kävi niin, että emme löytäneet kaupasta tuota Pirkan chiligrillisalamia joten laitoimme pastaan tavallista salamia ja chilinakkeja (mieheni löydös kaupasta :D ).

1 pkt Pirkka Parhaat chiligrillisalamia
300g ohuita vihreitä papuja
1  punainen paprika
300g Pirkka Parhaat pappardellepastaa
1 tkl Pirkka Välimeren tahnaa (tomaatti-paprika)
1/2 tlk Pirkka Parhaat minioliiveja oliiviöljyssä
1 pkt Pirkka-mozzarellapalloja
mustapippuri
tuoretta basilikaa hienonnettuna

Leikkaa makkarat terävällä veitsellä vinottain ohuiksi viipaleiksi. Sulata vihreitä papuja muutama minuutti mikrossa tai juoksevan veden alla. Leikkaa pavut paloiksi. Puhdista paprika ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.

Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää papusuikaleet mukaan kiehumaan viimeisen minuutin ajaksi.

Kuumenna tomaatti-paprikatahna pinnoitetun kattilan pohjalla ja ohenna se desilitralla pastan keitinlientä. Lisää joukkoon makkarasuikaleet, paprikat ja oliivit öljyineen. Kuumenna nopeasti.

Siivilöi pasta ja pavut ja sekoita ne kastikeainesten kanssa. Irrottele mozzarellapallot toisistaan ja levitä pastan päälle. Mausta mustapippurilla ja hienonnetulla basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti