12.11.2010

Omenapiirakka piimätaikinapohjalla



Syksyllä ilmestyi jääkaappiin pussillinen omenoita joten piti keksiä niille jotain käyttöä. Selailin netistä erilaisia omenapiirakkaohjeita ja löysin Maku lehden sivulta seuraavan ohjeen. Taikina oli oikein suussa sulavaa ja piirakan kyytipoikana maistui tietysti vaniljakastike (tässä tapauksessa Blå Bandin Vanhan ajan vaniljakastiketta). Käytin piirakkaan enemmän omenoita, koska saamani omenat olivat aika pieniä (veikkaan että reseptissä on käytetty kaupasta saatavia omenoita eikä kotipihalla kasvavia).

2 kpl omenaa
2 dl rasvatonta piimää
3 rkl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1/2 dl sokeria
2 3/4 dl hiivaleipäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl hunajaa

Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä leivinpaperi matalaan vuokaan (Ø 25–27 cm).

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat kapeiksi lohkoiksi.

Sekoita piimä, juokseva margariini ja sokeri kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja sekoita niiden joukkoon sooda. Yhdistä jauhoseos ja piimä-rasvaseos ja sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paina omenalohkot taikinaan kauniisti reunoilta aloittaen. Ripottele kanelia pinnalle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Valuta hunaja piirakan päälle.

Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti