13.11.2010

Jauheliharullat & lohkoperunat



Tähän tehdään perus jauhelihamassa, josta valmistetaan tällä kertaa sulatejuustolla täytettyjä rullia. Lisukkeena itse tehdyt lohkoperunat.

Jauheliharullat
Jauhelihamassaa
Paprika Koskenlaskijaa

Taputtele jauhelihataikinasta esimerkiksi leikkuulaudan päälle n. 10x15cm neliskulmioita. Laita keskelle nokareita Koskenlaskijajuustoa, pyöritä rullaksi. Paista uunissa 225c 10-15min.

Lohkoperunat
Perunoita (itse käytän useimmitin Pirkan punaisen pussin perunoita)
Öljyä
Mausteita: valkosipulimurskaa, suolaa, mustapippuria, chiliä, paprikajauhetta ym.)

Pese perunat hyvin. Pilko perunat lohkoiksi. Laita ison pakastepussin pohjalle reilu loraus (ehkä 1-1,5dl) öljyä ja mausteita. Laita lohkot sekaan ja sulje pussi. Pyöritte pussia niin, että mausteöljy leviää joka puolelle. Öljyä voi lisätä, jos tuntuu, että se ei riitä. Laita jääkaappiin maustumaan, käännä pussia välillä. Laita perunat pellille leivinpaperin päälle tasaisesti ja paista uunissa, 225 asteessa noin puoli tuntia. Kokeile/maista perunoiden kypsyys, lisää suolaa tarvittaessa kypsien perunoiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti