13.11.2010

Sämpylät


Sämpylöitä tulee tehtyä usein, koska tuoreena ne ovat niin herkullisia. Voita ja juustoa kuuman sämpylän väliin, niin että juusto sulaa, nam! Yleensä teen sämpylöitä "mitäkaapistalöytyy"- tyylillä.

5dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2tl suolaa
1dl siirappia
pari desiä porkkanaraastetta
100g margariinia
Yhteensä noin 12dl erilaisia jauhoja/hiutaleita. Itse käytän joskus valmista sämpylätaikinaseosta tai vehnäjauhoja/hiiväleipäjauhoja/kaurahiutaleita/4 viljan hiutaleita
kourallinen esim. auringonkukansiemeniä tai jotain muita siemeniä

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, siirappi, porkkanaraaste, siemenet ja noin puolet jauhoista. Alusta taikina hyvin. Lisää loput jauhoista ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Sämpylätaikina saa jäädä vähän löysäksi, näin saat kuohkeampia sämpylöitä! Anna kohota liinan alla. Leivo taikinasta sämpylöitä ja paista 225 asteessa 10-12min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti