11.11.2010

Suklaatäytekakku



Kakkupohja
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl perunajauhoja
½dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää seokseen. Paista pohjaa 175C n. 25min. Tarkasta kypsyys tikulla.

Täyte
1 taloussuklaalevy
200g tuorejuustoa
½dl sokeria
2 kananmunaa
2dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
½dl konjakkia, minttulikööriä tai appelsiinimehua

Kostututukseen appelsiinimehua

Kuorrutus
100g talous- tai valkosuklaata (miksei maitosuklaatakin)
2dl kuohukermaa

Pane liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää tuorejuusto joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne lämpimässä konjakissa/liköörissä/mehussa. Itse käytin minttulikööriä, sopii hyvin suklaaseen. Laitoin liköörin ja liivatteet kulhoon ja sulatin varovasti mikrossa.

Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatelehdet koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahto.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperia. Laita pohjaosa irtopohjavuoan pohjalle, kostuta pohja ja laita puolet täytteestä pohjan päälle. Lisää keskiosa, kostuta ja lisää loput täytteestä. Laita viimeinen kakkupohjan pala kanneksi, kostuta myös se. Anna kakun vetäytyä yön yli.

Sulata kuorrutuksen suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä ja levitä kakun pinnalle. Koristele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti