11.11.2010

Donitsit



Järjestimme koulussamme Äijät-teemaviikon ja nämä ovat yksi monista kahviotuotteista mitä viikon aikana valmistimme.


Taikina
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
50 g margariinia sulatettuna
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
Kypsentämiseen: rypsiöljyä 

Valmistus
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  2.  Lisää vaahtoon vuorotellen kermamaito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
  3.  Lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt rasva. Anna taikinan seistä noin 20 minuuttia. 
  4. Ripottele pöydälle reilusti jauhoja ja kauli siinä taikina noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä juomalasilla pyöreitä kakkuja. Tee pienemmällä muotilla tai sormella reikä keskelle. 
  5. Kypsennä donitseja padassa tai paksupohjaisessa kattilassa noin 180-asteisessa öljyssä molemmilta puolilta pari minuuttia.  
  6. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Kinuskikuorrutus
2dl kermaa
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
2tl voita tai margariinia


Mittaa kerma ja sokerit kattilaan ja keitä silloin tällöin sekoittaen n. 20 minuuttia, kunnes pisara kylmään veteen pudotettua seoasta jähmettyy. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi.








Pomadakuorrutus
3dl tomusokeria 
1rkl sitruunamehua
2rkl vettä
1-2 tippaa punaista elintarvikeväriä


Sekoita tomusokeriin sitruunamehu ja vesi. Värjää elintarvikevärillä. Tähän kuorrutukseen taidettiin laittaa myös aavistus punaista mehua maun saamiseksi. Valitettavasti lopulliset reseptimme jäivät opettajalle, joten en pysty tarkistamaan teimmekö tämän kuorrutuksen ihan näin, muistaakseni sitä joutui muokkaamaan useasti, ensimmäinen kuorrutus oli hailakan vaaleanpunaista ja vetistä.




Suklaakuorrutus
Sulata tummaa suklaata mikrossa. Lisää joukkoon hieman tomusokeria.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti