30.11.2010

Hampurilaiset

Jes flunssa. Kuumetta ei oo ollu ku päälle 37, sais tulla nyt iha kunnon tauti jos meinas. Alkavaa flunssaa helpotettiin sunnuntaina hääkahvittelujen jälkee hamppareilla, self-made tietty.


Tehtiin aika iso satsi jauhelihamassaa, hampparipihvien lisäks tehtiin tästä pellillinen lihapullia. Pihvejä tuli 8, isohkoja.

800g jauhelihaa
2 kermaviiliä
1 pss sipulikeittoaineksia
n.1dl korppujauhoja
1-2 sipulia
2 kananmunaa
mustapippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, cayennepippuria

Sekoita kermaviileihin sipulikeittoaines ja korppujauhot. Anna turvota hetki. Lisää mausteita ja sipulit. Lisää jauheliha ja kananmunat, sekoita tasaiseksi. Paista pannulla koepala, maista ja lisää tarvittaessa mausteita.







Chilimajoneesi
n. 1,5dl majoneesia
Felix chilikastiketta
Muutoma tippa Blair's sweet death saucee (saapi citymarketista)
Mustapippuria
Suolaa
Paprikajauhetta

Valkosipulimajoneesi
valkosipulimurskaa
mustapippuria

Mausta majoneeseja oman maun mukaa, maistelemaistele!

Lisäksi hamppareihin tuli cheddarjuustoa, ananasta, salaattia ja suolakurkkua. Niin ja hampparisämpylät ostettiin kaupasta. Pihvit paistettiin pannulla, ananas käytettiin pikaisesti pannulla. Hamppariin tuli tuplapihvi, juusto sinne väliin kivasti. Hampparisämpylät on kätevä paahtaa leivänpaahtimessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti