11.11.2010

Kebabpiirakka



Koulun projektista tämäkin, muistaakseni Maku-lehden sivulta löytynyt ohje, joka sopi täydellisesti Äijät-teemaamme.

Pohja
150g voita tai margariinia
3dl täysjyvävehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl vettä

Täyte
1 punainen paprika
1 sipuli
1 rkl öljyä
2-3dl chilillä maustettua tomaattimurskaa (esim. Pirkka)
½tl basilikaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 munaa
2,5dl ruokakermaa
1pss (300g) kebablastuja
1-2dl jalapenoviipaleita

Pinnalle: 2dl juustoraastetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita nopeasti keskenään huoneenlämpöinen rasva ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita pohjataikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 10 minuuttia.

Halkaise ja huuhtele paprika, kuori sipuli. Leikkaa paprika ja sipuli reilun kokoisiksi paloiksi ja kuullota öljyssä pannulla.

Sekoita tomaattimurskan joukkoon mausteet. Vatkaa munat ja kerma sekaisin.

Levitä piirakkapohjan päälle tomaattimurska. Lisää seuraavaksi paprikat, sipulit, kebablastut ja jalapenot. Kaada päälle munakermaseos ja lisää vielä juustoraaste. Paista uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti