23.11.2010

Lasagne



Itse tehty lasagne <3 Kaupan valmis "lisää vain tämä jauhelihaan ja vähän jotain nestettä sekaan" setit,hyi! Lasagnea tehdessä juustoa ei säästellä. Tällä kertaa laitoin joka toiseen kerrokseen pinaattilasagnelevyjä.

Jauhelihakastike
400g jauhelihaa
2 sipulia
3tl valkosipulimurskaa
500g tomaattimurskaa
2prk (a70g) tomaattipyrettä
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
oreganoa
basilikaa


Pilko sipulit. Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulit ja valkosipulimurska. Lisää mustapippuria, suolaa ja paprikajauhetta. Lisää tomaattimurska ja -pyre. Huuhtase tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää kastikkeeseen noin 1dl vettä. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n.20min. Valmista juustokastike.

Juustokastike
1 litra maitoa
50g voita
1dl vehnäjauhoja
juustoraastetta (itse käytin tällä kertaa goudaa, mennä holahti koko 500g köntti)
muskottipähkinää
suolaa
timjamia
mustapippuria



Sulata voi kattilassa. Kun voi alkaa porista, lisää jauhot ja sekoita nopeasti sekaisin, älä käristä jauhoja! Lisää puolet maidosta koko ajan sekoittaen. Kuumenna kastike ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Tässä vaiheessa pidän levyä vitosella. Kun kastike alkaa höyrytä, käännän neloselle. Anna kastikkeen kuumentua koko ajan sekoittaen. Kun kastike pulpahtelee ja sakenee, lisää mausteet. Käännä levy pois päältä ja lisää juustoraastetta pari kolme kunnon kourallista.

Kun juustokastike on valmis, lisää jauhelikastikkeeseen oregano ja basilika.




Voitele uunivuoka. Lisää pohjalle kerros jauhelikastiketta. Laita päälle lasagnelevyjä. Tämän jälkeen kerros jauhelihakastiketta ja kerros juustokastiketta. Väleihin voi myös ripotella juustoraastetta. Jatka näin muutoma kerros. Laita päällimmäiseksi vielä lasagnelevyjä, joiden päälle juustokastiketta ja juustoraastetta.



Peitä vuoka foliolla. Paista uunissa 200 asteessa 40-45min. Ota folio pois 20 minuutin jälkeen. Anna lasagnen vetäytyä, sen jälkeen se on parhaimmillaan!

2 kommenttia:

  1. ÄÄÄÄK! Näyttää NIIN HYVÄLLE!!!! Pakko koittaa joku päivä ku ne kaupan lisää-vain-jauheliha setit on niin paskoja..

    VastaaPoista
  2. Kannattaa :) Jos ei oo ennen maitokastiketta väsäillyt niin rohkeesti vaan kokeilemaan,lopputulos palkitsee :P Juustoa voi käyttää oman makunsa mukaan, ite oon koittanu mm. mozzarellaraastetta ja koskenlaskijaakin.

    VastaaPoista