13.11.2010

Tomaattinen lihapata

Tämä resepti löytyi Pirkan sivuilta, kun taas avokin kanssa pohdimme mitä tänään syötäisiin. Ruoka on kiva vaihtoehto perinteiselle karjalanpaistille.

1 (800g) karjalanpaistilihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
500g tomaattimurskaa
1,5dl vettä
1 rkl  punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
1/2 tl  mustapippuria
1 pkt (300 g) krakovanmakkaraa

Pinnalle
tuoretta basilikaa

Nosta karjalanpaistilihat huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen valmistusta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Ruskista lihat useassa erässä pannulla ja siirrä pataan. Kuullota sipulia ja valkosipulia pari minuuttia öljyssä. Lisää sipuliseos, tomaattimurska, vesi, punaviinietikka ja mausteet pataan.

Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa ensin noin 1,5 tuntia. Viipaloi makkarat, lisää ne pataan ja jatka kypsentämistä vielä noin puoli tuntia. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Tarjoa pastan tai perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti