13.11.2010

Pizza






Tässäpä ois kaksi erilaista ohjetta pizzapohjan tekoon. Monta vuotta tein hiivalla kohotettua pohjaa, kunnes avokkini kertoi miten tekee pizzapohjan, johon käytetään leivinjauhetta. Sitä versiota tulee tehtyä useammin, paljon helpompi kaulia ja reuna jää rapeammaksi.


Pizzapohja 1
2dl vettä
40g hiivaa/2tl kuivahiivaa
1tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
4rkl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot taikinaan vaivaten, anna kohota.

Pizzapohja 2
6dl vehnäjauhoja
2 1/4tl leivinjauhetta
75g sulaa rasvaa
2 1/4dl maitoa (vettäkin voi käyttää)
2tl suolaa

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sulata rasva ja yhdistä maitoon. Kaada jauhojen sekaan ja nypi sekaisin. Taikina on valmis kaulittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti