14.4.2013

Peltileipä




Mikäs sen mukavampaa, kun tehdä sunnuntaina aamupalakis tuoretta leipää, vaivattomasti! Käsiäkään ei tarvitse sotkea taikinaan, jos ei ihan välttämättä halua :P

Helppo porkkana-peltileipä

5dl vettä
50g tuorehiivaa
4 porkkanaa raastettuna
n. ½ dl siirappia
2tl suolaa
50g voita
n. 10 dl sämpyläjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja porkkanaraaste. Alusta taikinaan reilut puolet jauhoista. Lisää pehmitty voi ja vaivaa loput jauhoista taikinaan. Itse pystyin vaivaamaan taikinan kokonaan puuhaarukalla, taikina saa olla löysempää kun silloin, jos leivottaisiin käsin sämpylöitä.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Levitä taikina esimerkiksi nuolijan avulla pellille, ripottele jauhoja päälle ja taputtele vielä tasaiseksi. Jätä liinan alle kohoamaan 30-40 minuutiksi.





Kohotuksen jälkeen roiskin taikinan päälle hieman vettä, toiselle puolelle laitoin juustoraastetta ja toiselle siemeniä. Vedin vielä taikinapyörällä leivän ruuduiksi. Paisto uunissa 225-asteessa noin 20 minuuttia.

Ikinä en opi et mozzarellaraaste tummuu nopeasti...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti