Juustoinen porokeitto (4 hengelle)
125g kylmäsavuporolla maustettua sulatejuustoa (Koskenlaskija) [laitoin kyllä ehkä vähän enemmän..]
1 sipuli
2 rkl voita
3rkl vehnäjauhoja
6dl vettä
1 lihaliemikuutio
paprikajauhetta
muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
2 dl ruokakermaa
Lisäksi:
poron kylmäsavupaistiviipaleita
paahdettuja ruisleipäkuutioita
Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua 10 minuuttia.
Lisää paloiteltu sulatejuusto ja ruokakerma ja sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Mausta keitto. Tarjoile keiton lisäkkeenä hienonnettua kylmäsavuporoa ja paahdettuja ruisleipäkuutioita.
Hirvikäristys
n.800g hirven lihaa
voita
suolaa
mustapippuria
vajaa tölkki (0,33) olutta
vettä
Vuole jäisestä lihasta käristyssuikaleita. Ruskista lihat pannulla voissa, mausta suolalla ja pippurilla, lisää pataan. Laita pataan vettä ja olutta niin, että lihat peittyvät. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 1-2h. Tarkista maku välillä, lisää tarvittaessa suolaa. Lisukkeeksi perunamuusia, puolukkahilloa ja suolakurkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti