6.2.2011

Mansikka- ja appelsiinirahkapitkot



Anniina oli löytänyt niin herkullisten näköisten pullapitkojen ohjeen Herkkukirpun blogista, että täytyi itsekkin laittaa resepti korvan taakse odottelemaan seuraavaa pullanleipomisintoa. Mitäs parempaakaan tekemistä näin sunnuntai-aamuna kuin levittää pullan tuoksua kerrostalon rappuun ja laittaa naapurit kuolaamaan.



Valmista puolen litran annos pullataikinaa. Tämä riittää kolmeen pitkoon. Itse tein kaksi pitkoa ja lopusta taikinasta 9 pikkupullaa. Pikkupulliin laitoin täytteeksi vähän perinteisemmin pelkkää rahkatäytettä rusinoilla (rahkatäyte olisi tässä vaiheessa tarvittunut vähän sitruunaa mutta moista ei löytynyt joten laitoin pienen lorauksen mandariini-appelsiinimehua). Hilloina käytin Saarioisen mansikka- ja appelsiinimarmelaadeja á230g.

Täyte kolmeen pitkoon
1½-2 prk paistonkestävää hilloa

250g maitorahkaa
2 kananmunaa
2dl sokeria
pari lusikallista vaniljasokeria

//muoks. lisättäköön vielä että sokerin määrän voisi minusta puolittaa. Aika makeaa tulee kun marmelaaditkin on sokerisia. Itseasissa vois ens kerran kokeilla pelkällä vaniljasokerilla :P

Sekoita maitorahka, munat ja sokerit keskenään. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikina n.½cm paksuksi levyksi. Levitä hilloa levyn keskelle 1/3 levyiselle alueelle. Levitä päälle rahkatäytettä. Leikkaa levyn sivut parin sentin paksuisiksi hapsuiksi, älä leikkaa ihan täytteeseen asti! Kääntele hapsut vuorotellen molemmilta puolilta vinoittain täytteen päälle. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.






Kolmasosasta taikinaa tein siis pikkupullia. Pyöritä pullat palloiksi ja laita pellille kohoamaan. Paina lasin pohjalla pullien keskelle kolot. Voitele pullat. Lisää koloon rahkatäytettä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti