3.2.2011

Aurajuusto-lihapullat ja porkkanasämpylät

Tällästä tänään. Tai no eilen. Pitkästä aikaa oli porkkanoita jääkaapissa, niin pitihän niistä sämpylöitä pyöräyttää. Illalla tein lihapullia. Pyörittelin taikinasta ensin normaaleja isohkoja lihapullia pellillisen. Jäljelle jääneeseen taikinaan lisäsin aurajuustoa ja tein pieniä pullia vajaan pellillisen. Toimi!



Porkkanasämpylät
5dl vettä
1pss kuivahiivaa
2tl suolaa
1dl siirappia
2-3dl porkkanaraastetta
n.6dl hiivaleipäjauhoja
n.6dl sämpyläjauhoja
100g voita

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, siirappi ja porkkanaraaste. Alusta taikinaan jauhoja. Lisää pehmeä voi alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa liinan alla noin tunti. Paista sämpylät 225 asteessa 10-12 minuuttia.



Jauhelihamassa
800g jauhelihaa
2prk kermaviiliä
1pss sipulikeittoaineksia
1dl korppujauhoja
2 sipulia
2 kananmunaa
mausteita (valkosipulimurskaa, paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa, cayennepippuria, valkosipulijauhetta)

aurajuustoa murennettuna

Sekoita kermaviilit, sipulikeittoaines ja korppujauhot keskenään. Laita mausteita seokseen ja anna turvota hetki. Lisää sipulit silputtuna, jauheliha ja kananmunat. Vaivaa taikina tasaiseksi. Paista koepihvi pannulla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Lisää lopuksi taikinaan aurajuustomurut ja sekoita (jos halut tehdä koko taikinasta aurajuustolla maustettuja, aurajuuston voi toki lisätä ennen koepaistoa). Pyöritä taikinasta pullia ja paista 225 asteessa 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti