31.1.2011

PinaattiletutNäitä on pitänyt tehdä itse jo niiiiiiin pitkään, viimein sain aikaiseksi! Koulussa yks lemppariruoista oli pinaatti- tai porkkanaletut. Puolitin alla olevan ohjeen, koska itestään tuhosin nää letut..puolikkaalla ohjeella tuli 20cm pannulla paistettuja lettuja 6kpl.

Taikina
5dl maitoa
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
150g pakastepinaattia
½tl suolaa
50g sulatettua voita

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Lisää suola ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu pinaatti ja voi. Anna turvota hetki. Paista lätyt pannulla voissa.

ps. saa vinkata hyvästä porkkanalettuohjeesta!


4 kommenttia:

 1. nam, on kyl nii hyviä ja porkkanalätyt kans! nää oli munki lemppariruokia koulussa, vaikka ne tuliki keittolaan valmistavarana :b lukiossa pinaattilättyjen kaa oli perunoita ja kananmunakastiketta (hyi.), vietiin koululle lättypäivänä sit omat hillot :D

  VastaaPoista
 2. Peruskoulussa tais joo olla valmislettui. Lukiosta en oikee muista, tuola Kasarmiinassa oli aina hyvii! Perunoita tai muussia oli kaverina, mut onneks meillä aina hilloakin :D Pitääkin yrittää löytää porkkalätyille resepti.

  VastaaPoista
 3. mä oon heittäny ihan vaan raastettua porkkanaa perustaikinan joukkoon.. jos on tuo normi 5dl nestettä ni sellanen 3-4dl porkkanaraastetta. joskus tein silleen et keitin ne porkkanat etukäteen ja soseutin sauvasekottimella ja sekotin soseen lättytaikinaan, tuli parempaa mut on nuo raasteesta tehdyt lettusetki hyviä.

  VastaaPoista
 4. Njuu kattelinki vähä netissä et jotkut käytti porkkanasosetta. Damn ei oo sauvasekotinta :D

  VastaaPoista