15.1.2011

Naudan sisäpaistia ja savuporo-sipulikastiketta






Lauantai-illan herkkuja. Kaivoin eilen pakastimesta sulamaan lihaköntin ja kastike valmistui niistä aineksista mitä kaapissa oli. Liha oli n.700g kokoinen, paistoin sitä 125 asteessa ehkä vajaa 1,5h. Otin sen ulos kun mittarissa oli 60 astetta. Lihalle tein pikamarinaadin öljystä, valkosipulimurskasta, pippurista, suolasta, paprikajauheesta ja chilistä. Annoin lihan olla marinaadissa pöydällä sillä aikaa kun kuullotin sipuleita, pyörittelin ja hieroin marinadia siihen välillä. Paistopussiin laitoin lihan lisäksi pari ruokalusikallista marinadia ja yhden pilkotun ja kuullotetun sipulin.

Savuporo-sipulikastike
1 sipuli (joka oli uunissa lihan kanssa)
Lihan paistoliemi
maizenaa(n.3tl)+vettä
1 prk kermaa
n. 1/3 Koskenlaskija savuporoa (enemmänki oisin voinut laittaa mutta oli nyt vain tuon verran!)
pippuria
suolaa
valkosipulijauhetta
voita
sinappia

Käräytä sipuleita hetki voissa kattilassa. Lisää paistoliemi. Suurusta kastike. Lisää kerma ja sulatejuusto. Mausta ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Tarkista maku, mausta tarvittaessa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti