17.1.2011

Aamupalasämpylät



En ookkaan pitkään aikaan leiponut sämpylöitä ja tänä aamuna niitä alkoi hirveästi tehdä mieli. Taas mentiin mitä-löytyy-kaapista teemalla. Oikeastaan aina on jotain, mistä sämpylät voi pyöräyttää. Tosin pelkkiä vehnäjauhoja en mielelläni käytä. Tällä kertaa sämpylöihin meni sämpyläjauhojen jämät, grahamjauhoja, 4-viljan hiutaleita, hiivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja. Oon aika tykästyny tollasiin sämpyläjauhoihin, samassa pussissa hyvä seos erilaisia viljoja. Näitä löytyy esimerkiksi Myllyn Paras Sämpyläjauhoseos, Sunnuntai monivilja sämpyläjauho, Rainbow sämpyläjauho, Eldorado sämpyläjauho...

Sämpylät 8 kpl
2½dl vettä
½pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
turaus siirappia
n.30g voita
5-6dl jauhoja

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja siirappi. Alusta joukkoon jauhoja sen verran ettei se tartu sormiin. Taikina saa olla kuitenkin löysähkö. Liikaa jauhoja->kovia sämpylöitä! Paista 225 asteessa n.10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti