29.1.2011

Pizzaperjantai!

Pepperoni-tuoreherkkusieni

Pepperoni-ananas

Tulin nyt käytettyä pizzataikinat, jotka pakastin edellisellä kerralla. Ohje löytyy täältä. Pakastus toimi hyvin. Alunperin piti ottaa taikinat edellisenä päivänä sulamaan jääkaappiin, mutta pizzanälkä oli nopeampi. Sulatin taikinoita yhteensä hmm...ehkä pari-kolme tuntia. Aluksi annoin niiden olla pöydällä kelmukäärössä, jossa olin ne pakastanut. Sitten viskasin pallot lillumaan kuumaan veteen lavuaariin. Kun taikinapallot tuntui pehmeältä, otin kelmut pois, ripottelin jauhoja kulhon pohjalle ja heitin molemmat taikinapallot sinne. Liina päälle ja kulho lämpimään veteen. Tuntui, että taikinoita oli nyt helpompi käsitellä, tai sit vaan käytin sopivasti jauhoja kun ei jäänyt kiinni :P

Täytteitä laitoin tällä kertaa maltillisemmin ja lopputulos oli parempi. En nyt osaa heittää paljon niitä laitoin, mutta näkynee hyvin kuvissa ennen uuniin laittoa.Pizzoja paistettiin taas 250 asteessa n.10 minuuttia. Taisin viimeksi pitää matalampaa peltiä vähän alempana uunissa, nyt meinasi reunat ruskistua nopeammin kuin syvällä pellillä..Ma sulle hyva pizza paisteeeeeeeeeeen! En tee enää ikinä pizzoja muulla tapaa, miten sitä onkin aina mättänyt niihin sata kiloa täytteitä!

2 kommenttia:

  1. jei näyttääpä hyvältä, pitäsköhän tehä taaaas tännään itekki pizzaa.. silleehän ne parhaat kebutki sannoo, ei tuu hyvä pizza jos on liikaa täytettä.. pohjaki pyssyy rapeempana (:

    VastaaPoista
  2. Nykyää kyl tuntuu et nois kebuloissaki tuppaa olee liikaa täytettä :D Anforasta en tykkää enää, hukuttaa koko pizzan rasvasen juuston alle, yök. Vielä ku tekis joku päivä bbq-chicken tapasen pannupizzan kotona!

    VastaaPoista