23.2.2011

Banaani-suklaamuffinssit

 
Tälläisiä muffinsseja syntyi, kun hieman sovelsin Ruokasuosikit muffinit ja leivonnaiset kirjasta löytynyttä banaani-pekaanipähkinämuffinit ohjetta. Suklaahan nyt on paljon parempaa ku joku pähkinä! Ohjeen mukaan tulisi 8 muffinssia, itselläni tuli 6 silikoonisessa vuoassa ja toiset 6 sellaisissa aika pienissä vuokaleivos paperivuoissa. Kirjassa on kyllä aika jänniä ohjeita ja erilaisia valmistustapoja. Tässäkin vaan puolet aineista toiseen kulhoon sekaisin, puolet toiseen ja sit yhdistetään. Ei sen kummempia vaahdotuksia ja vatkulointeja. Ja hyviä tuli! Banaanista tuli kiva kosteus muffinsseihin ja vielä kun ne söi lämpimänä, sisällä oli sulaa suklaata :P Omnom.

Banaani-suklaamuffinssit
150g vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
20g fariinisokeria
50g hienoa sokeria
130g tummaa suklaata
2 kypsää banaania soseutettuna
5rkl maitoa
2rkl sulatettua voita
1 kananmuna
2tl vaniljasokeria

Siivilöi jauho, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri kulhoon. Lisää sokeri ja rouhittu suklaa ja sekoita keskenään.

Soseuta banaanit haarukalla kulhossa. Lisää joukkoon maito, voisula ja kananmuna. Yhdistä kuivat aineet tähän seokseen, hämmennä sen verran, että aineet sekoittuvat.

Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin ja paista muffinssit 200 asteessa 20-25 minuuttia.

1 kommentti: