21.3.2011

Kevättä keittiöön ja kuvattomia reseptejä

Moe! Vähän hiljaiseloa, henkilökohtainen konkurssi aiheuttaa toisinaan sen ettei raaski ostaa mitään ylimääräistä, sisältäen leipomishulluuteen liittyvät raaka-aineet. Viime aikojen ruoatkin on olleet perusmättöä, joista ohjeetkin on jo olemassa.

Lumi sulaa kovaa vauhtia (ainakin toivon niin) ja kevät lähestyy. Kevät on ehkä paras vuodenaika, jos ei ois siitepölyallerginen...noh, ei se mitään! Työhöntulotarkastuksen jälkeen tuli odoteltua kaveria kaupungille, joka johti sitten parin asian osteluun. Kauan kaivattu pallovatkain kotiutui viimein keittiööni ja uusia kulhojakin hommasin. Vihreitä <3

Kupeissa on valmiiksi mittayksiköt!

HyväVaimo teki aamupalaksi sämpylöitä.
Tuli tuossa torstai-iltana kokoonnuttua parin kaverin kanssa kahtomaan Idolsia ja jotain ruokaakin haluttiin mussuttaa samalla. Päädyttiin suolaiseen piirakkaan, jonka pohjan tein tutulla ohjeella. Myös kerma-munaseos ja juusto tuli tämän ohjeen mukaan, mutta täytteinä tällä kertaa tälläistä:

Salamipiirakka
1pss salamisuikaleita (ainakin Pirkalta löytyy)
1 pieni sipuli
½ rasiaa tahi vähemmän kirsikkatomaatteja

Oli toimiva yhdistelmä! Sipuli sopiviksi paloiksi pilkottuna, tomaatit puolikkaana. Pohjan esipaiston jälkeen laitetaan pohjan päälle salami, sipulit (voi halutessaan kuullottaa) ja päällimmäiseksi kirsikkatomaatit. Sitten ohjeen mukainen kerma-munaseos ja juustoraaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti