11.2.2011

Marjapiirakka vaniljapommeilla!



Pakkaspäivän kunniaksi päätin heittää kaikki ruokatavarat jääkaapista ja pakkasesta parvekkeelle ja sulattaa koko kaapin ja tietty pesasta siinä samalla. Typerään ns. jenkkikaappiin ei muutenkaan paljoa mahdu ja nyt se oli niin tyhjä, että oli hyvä tehdä sulatus ennen kauppareissua. Ja nopeaakin se oli, tunnissa sain kaapin takasin kylmenemään :P Pakkasesta menikin vähän epämäärästä tavaraa roskiin ja marjat päätin laittaa pikemmittä puheitta käyttöön. Juuri kun ajattelin etsiväni erilaisia marjapiirakoitten ohjeita, puhelin pärähtää "nyt lähetään kauppaan!" Joten äkkiä google auki, hakusanaksi marjapiirakka ja eka hyvältä kuulostava ohje auki. Sehän oli tutussa Kinuskikissan blogissa, kirjoitin tarvittavat ainekset lapulla ja eikun kauppaan. Kylläpä oli hyvää! Kaapista löytyi vielä yksi pussi wanhan ajan vaniljakastiketta jonka tein piirakan kaveriksi, vaniljajäätelökin olisi kelvannut. Marjoina käytin mustikkaa ja vadelmaa. Laitoin täytteeseen pelkästään vaniljasokeria, koska mustikat oli sokeroituja ja aika reilulla kädellä kaiken lisäksi..



Murotaikina
125g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi nopeasti.

Täyte
8dl sokeroimattomia marjoja
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3rkl perunajauhoja
200g vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai)
2 rkl kermaa (tai maitoa)

Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita marjojen joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Kaada murotaikinapohjan päälle. Yhdistä vaniljatuorejuusto ja kerma (tai maito jota itse käytin) ja lusikoi nokareina vuokaan marjojen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min. Suojaa foliolla, jos pinta tummuu ennen aikojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti