15.2.2011

Lime-juustokakku





Tylsä valkoinen kakku, väriä olisi saanut tekemällä elintarvikevärillä värjätyn kiilteen päälle mutta ei nyt tehnyt sellaista mieli. Kakku on aika kirpsakka ja raikas, jos haluaa makeamman, voi korvata puolet maustamattomasta tuorejuustosta esim. vaniljatuorejuustolla.


Pohja
200g Digestive keksejä
60-70g voita

Murskaa keksit. Sulat voi ja sekoita se keksimurskaan. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi, painele keksiseos sen päälle tiiviisti. Voit laittaa pohjan jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte
4dl kuohukermaa
400g tuorejuustoa
10g vaniljasokeria
100g sokeria
3-4 limeä
5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmän veteen. Purista limet. Vatkaa 2dl kermasta vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon tuorejuusto, loppu kerma, limemehu ja sokerit. Tarkista maku (kaikkia limejä ei tarvitse lisätä kerralla, voit laittaa sitä oman maun mukaan). Kaada liivatelehdistä vesi pois, jätä pieni tilkka kupin pohjalle. Sulata liivatteet mikrossa, n. 20 sekunttia. Sekoita liivatteet hyvin täytteen joukkoon. Kaada vuokaan pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti