27.12.2010

Taatelikakku brandy tujauksella



Täksi jouluksi pyöräytin kaksi taatelikakkua. Toiseen vähän enemmän brandya (8cl) ja siitä myös unohdin kermaviilin, joka ei onneks oo mikään tärkee aines :D Toiseen laitoin vähän vähemmän brandya (4cl) ja sekoitin jauhojen sekaan pari ruokalusikallista kaakaojauhoja. Molempiin kakkuihin laitoin myös ripauksen neilikkaa. Kakku on hyvä tehdä vähintään pari päivää ennen, jotta se saa keräillä makuja jääkaapissa ja on näin parhaimmillaan.

Taatelikakku
1pkt taatelia (250g)
2-3dl sokeria
2dl vettä
200g voita
2 munaa
1dl kermaviiliä (myös kerma käy)
4dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljajauhetta
(1tl neilikkaa)
(4-8cl brandya)
(2rkl kaakaojauhetta)

Keitä taatelit kattilassa veden ja sokerin kanssa soseeksi. Kuutio voi ja anna sulaa kuumaan seokseen. Vaahdota seos sähkövatkaimella vaaleaksi ja haaleaksi. Varmista että seos on jäähtynyt ennen kuin lisäät kananmunat. Lisää kermaviili ja brandy, lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti sekaisin. Yhdistä kuivat aineet sekaisin ja siivilöi seokseen, sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 175-asteessa 45 minuuttia. Kääri jäähtynyt kakku hyvin kelmuun ja laita jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti