19.12.2010

Katkarapuja & salaattia

Ehkä pari kuukautta sitten Ville osti meille pakkaseen kuorellisia katkarapuja. Nyt tuli ne viimein käytettyä johonkin. Yksinkertaisesti salaatin ja patongin kanssa, vähän majoneesi-kananmunia ja Creme Fraiche dippiä.



Liemi katkaravuille

1kg kuorellisia katkarapuja


2l vettä
½dl merisuolaa
2 palaa sokeria
runsaasti tuoretta tilliä

Kiehauta kattilassa vesi suola ja sokeri. Lisää runsaasti tuoretta tilliä ja hauduta 5-10 minuuttia. Poista tilli. Kaada liemi jäisten katkarapujen päälle laakeaan astiaan. Lisää sekaan halutessasi tilliä. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Valuta katkaravut ennen tarjoilua.

Creme Fraiche dippi katkaravuille
150g creme fraichea
tuoretta tilliä
valkosipulia
sokeria
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
valkosipulijauhetta

Sekoita ainekset keskenään, tarjoa katkarapujen kanssa.

Majoneesi kananmunille
4 kananmunaa
4-5 rkl majoneesia
valkosipulimurskaa
sinappia
pippuria

Sekoita ainekset, laita n. 1tl majoneesia puolikkaan kananmunan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti