11.12.2010

Makarooniloota



Mullo tylsää, haluun kirjottaa jotain. Kirjottelenpa tänne sit makaroonilaatikon ohjeen, ku sellasta tossa pari päivää sitten tein. Helppo kotiruoka. Tietysti omatekemänä paras, en oo koskaan tykänny esim. koulujen makaroonilaatikoista. Yks päivä mulle selviski miksen tykkää niistä, jouduin kerran töissä käyttämään, muistaakseni Atrian, kypsää jauheliha-sipuliseosta, pakattuna vakuumiin. Kun vakuumin avas, nenään tulvahti kauhea kissanruokaa muistuttava haju, se sama haju joka leijaili aina koulun ruokalasta. Iha varmasti neki käyttää sellasta! Mä en myöskään käytä hirveesti kananmunia. Makaroonilaatikon pitää olla uunista otettuna sellasta löysää mössöä <3 Sitten kun jääkaapista lämmittää, niin pannulla!



Makaroonilaatikko
1 pss makaroonia
(1 kasvisliemikuutio)

600g jauhelihaa
1-2 sipulia
valkosipuli
paprikajauhetta
mustapippuria
chiliä

6-7dl maitoa
2 kananmunaa
valkopippuria

juustoraastetta

Keitä makarooni puolikypsäksi (laita keitinveteen 1 kasvisliemikuutio).

Ruskista jauheliha, lisää pilkottu sipuli joukkoon. Lisää mausteita. Voitele uunivuoka. Kaada makaroonit ja jauheliha sinne, sekoita. Riko kananmunien rakenne kulhossa, lisää maito ja sekoita. Lisää ripaus valkopippuria. Kaada makaroonilaatikon päälle. Ripottele vielä päällimmäiseksi juustoraastetta.  Paista 200 asteessa 45-60min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti