3.12.2010

Stroganoff



Tälläistä tänään, reseptiin luntattu mallia Helsingin Sanomien ruokasivuilta. Kyseisessä reseptissä tosin ei laitettu suolakurkkuja kastikkeeseen, itsehän ne sinne pistän (niinkun kai kuuluukin?). Smetana unohtui kaupasta, siwa ei moista hienoutta myynyt joten joutui tyytymään creme fraicheen.

500g naudan sisäpaistia (voi käyttää myös ulko- tai sisäfilettä)
2rkl voita
2 sipulia
öljyä
suolaa ja mustapippuria
2-3 rkl tomaattipyrettä
2rkl vehnäjauhoja
5dl lihalientä
2-3 tl valkosipulimurskaa
2rkl sinappia
1 prk kokonaisia herkkusieniä
2 suolakurkkua
150g creme fraichea

Pilko liha suikaleiksi. Anna olla huoneenlämmössä n. 1h ennen paistamista. Suikaloi sipuli valmiiksi, suolakurkutkin voi kuutioida ja laittaa jääkaappiin odottelemaan.

Kuumenna öljyä ja voita pannussa. Ruskista lihat kahdessa erässä, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat pois pannulta. Laita pannulle taas voita, kuullota sipulit. Lisää tomaattipyre, pyörittele hetki pannulla. Lisää vehnäjauhot ja lihaliemi (itsehän en mittään oikeeta lihalientä tässä vaiheessa ollut tehnyt, mun lihaliemi oli 5dl vettä+lihaliemikuutio :D ) Keitä hetki. Lisää lihapalat seokseen. Tässä vaiheessa, jos omistat jonkun hienon padan jota voi käyttää liedellä, heitä koko sörsseli sinne. Lisää valkosipulimurska. Anna padan muhia (jos käytit fileetä, n. 20 min, jos paistia, n.1h.) Pilko herkkusienet puoliksi. Kun pata on tarpeeksi hautunut, lisää herkkusienet ja suolakurkut, mausta sinapilla. Tarkista maku, mausta tarvittaessa (itse laitoin tomaattipyretta lisää). Viimeistele creme fraischella. Anna kuumentua. Tarjoile esimerkiksi perunamuussin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti