23.12.2010

Joululimppu



Joululimppu on ehdoton leipä joulupöytään! Sipasu voita ja kinkkusiivu päälle, omnomnom. Tänä jouluna tein leivän eka kertaa itse ja sehän maistui ihan sille mille pitääkin! Ohjeen löysin Pirkan ruokalehdestä, puolitin siinä olevat määrät ja sain kivasti yhden pitkulaisen leivän (ohjeen mukaan olisi tullut 3 leipää). Aniksen jätin pois ja laitoin hieman enemmän fenkolia.

Joululimppu
3,5dl piimää + yksi loraus päälle
1pss kuivahiivaa
½dl siirappia
½rkl suolaa
1½tl fenkolia
vajaa ½ tl pomeranssinkuorta
4dl ruisjauhoja
4dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
turaus siirappia
samanmoinen loraus vettä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva. Lisää siirappi, suola, huhmareessa hienonnettu fenkoli ja pomeranssinkuori. Alusta jauhot joukkoon. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta limppu ja kohota hyvin. Pistele haarukalla ja paista 200-asteessa, alatasolla n. 30 minuuttia. Voitele limppu paistamisen loppupuolella siirappi-vesiseoksella ja toisen kerran uunista oton jälkeen.

Limpun ohessa tuli koristeltua pipareita :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti