3.1.2011

Kolmen suklaan muffinssit



Ensimmäinen resepti Ruokasuosikit muffinit ja leivonnaiset kirjasta testiin. Ohjetta tuli hieman muunneltua, ruskean sokerin tilalle laitoin fariinisokeria+tavallista sokeria ja "suklaarakeet" korvasin ihan tavan suklaalevyistä rouhituilla palasilla (taloussuklaa ja pandan valkosuklaa). Smetanaa ohjeessa oli 3dl, aluksi meinasin tehdä puolikkaan taikinan, joten ajatusvirheenä otin kaupasta smetanaa vain 2prk mistä ei tullut kolmea desiä mutta näillä mentiin. 130g valkosuklaalevystä jäi muutoma pala yli, laitoin ne muffinssien keskelle suklaaylläriksi. Silikoonimuffinssivuoka testattu, haluun toisen kun tuohon mahtuu vain 6 :P



Ainekset 12 kpl
225g vehnäjauhoja
25g kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
100g tummaa suklaata
100g valkosuklaata
2 kananmunaa vatkattuna
2 prk smetanaa (á 120g)
30g fariinisokeria
55g sokeria
85g voita sulatettuna

Siivilöi jauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda isoon kulhoon. Rouhi suklaat (saa jäädä ihan kunnon palasia) ja lisää jauhojen joukkoon.

Vatkaa munat eri kulhossa vaahdoksi. Lisää sokerit ja vatkaa vielä hieman. Lisää smetana ja voi, sekoita hyvin. Lisää kosteat ainekset kuivien ainesten joukkoon ja sekoita varovasti yhteen. Älä sekoita liikaa.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Koska tahansa voisi näitä syödä, hetken verran kokea huonoa omatuntoa ja paikata sitä sitten yhdellä tällaisella taas.

    VastaaPoista