29.5.2011

Banoffee


Vihdoinkin minäkin pääsin tekemään tätä vallan suosittua kakkua. Kolmen tunnin maitopurkin keittely ei oo hirveesti houkuttanut ja nyt löysin eri blogeista, että tätä ihanaa mönjää löytyy myös valmiiksi kinuskiksi keitettynä. Moni oli myös keittänyt kinuskin mikrossa. Mieheni tuon kondensoidun maidon minulle kaupasta metsästi, en saanut tällä kertaa valmiiksi keitettyä. Mikrossa sit kokeilin, kinuskista tuli todella jäykkää. En oikein osaa sanoa, onko se sellaista kattilassakin keitettynä...hyvä puoli, se pysy jähmeesti kakussa. Huono puoli, kinuski oli vaikee levittää keksipohjan päälle ja siihen jämähti lusikkakin kiinni :D Keksipohja oli aika murenevaa, ajattelin että voisi testata joskus tälläisen pohjan kanssa banoffeeta.



Banoffee
1pkt (400g) Digestive keksejä
130g voita

1prk kondensoitua maitoa (397g)
2-3 banaania
½ sitruunan mehu
3,3dl kuohukermaa
vaniljasokeria
rouhittua suklaata
(valmista kinuskikastiketta)

Murskaa keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi keskenään. Laita irtopohjavuoan päälle leivinpaperi ja painele keksiseos tiukasti vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Avaa maitopurkki ja kaada maito mikronkestävään kulhoon. Keittele maitoa aluksi 500w 5-6 minuuttia välillä sekoittain. Kun maito alkaa kuumentua, se kuohuu herkästi yli! Itse kurkin 30sec välein mikroon ja ravistelin kulhoa. Kun maito alkoi olla aika kuumaa, jatkoin sen keittämistä 350w teholla. Yhteensä keittelin maitoa ehkä kymmenisen minuuttia, kunnes se alkoi olla paksua ja kinuskin näköistä.

Levitä kinuski keksipohjan päälle. Pilko banaanit ja kostuta palat sitruunamehulla. Laita toisen banaanin palat kinuskin päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja laita banaanien päälle. Laita loput banaanipalat kermavaahdon päälle. Koristele kakku suklaarouheella ja kinuskikastikkeella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti