2.6.2011

Kermainen hirvipata


KameraKiinniRuokaan

Viimeinen kilon hirvenpaisti huuteli pakastimessa, vielä kun muutto lähestyy niin haluan pakastimen mahdollisimman tyhjäksi :P Halusin tehä vähän erilaista hirviruokaa kun yleensä, joten päädyin tekemään kermaista sellaista ja muussin kanssa tarjottavaa. Ja oli kyllä älyttömän hyvää <3 Kiitos ihanalle miehelleni jolta sain joululahjaksi valurautapadan. Huom! Ruoantekijä on vaarassa tuhota ruokaan tulevan valkoviinin lopun sillä aikaa kun pata muhii. Ruoan kanssa nautimme vuoden 2010 viiniä.


Kermainen hirvipata
1kg hirvenpaistia
2 sipulia
~150g herkkusieniä
2dl kermaa
2dl kuivaa valkoviiniä (itse käytin tätä)
lihaliemikuutio
2rkl tomaattipyrettä
paprikajauhetta
mustapippuria
rosmariinia
timjamia
suolaa



Leikkaa paisti reiluksi kuutioiksi. Pilko herkkusienet ja ruskista niitä hetki pannulla. Laita herkkusienet jääkaappiin odottamaan. Tässä vaiheessa voit laittaa padan hellalle, hellan kuumenemaan ja sinne vettä pari desiä. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla, siirrä syrjään.

Ruskista lihat pannulla voi-öljyseoksessa parissa erässä. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, timjamilla ja rosmariinilla. Lisää viimeiseen lihaerään tomaattipyre. Siirrä lihat ja sipuli pataan. Hella puoliteholle.

Laita viini pataan. Lisää myös vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Tiputa lihaliemikuutio sekaan. Hauduta liedellä kannen alla 1½ tuntia.

Hauduttamisen jälkeen tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Lisää pataan kerma ja sienet, hauduta vielä puoli tuntia. Kun pata alkaa kerman lisäämisen jälkeen kiehua, suurusta halutessasi maizenalla. Pata oli oikein hyvää perunamuusin kera (:

2 kommenttia:

  1. nam.. mäkin voisin siirtyä hetkittäisesti taas liharuokinnalle jos jostain irtois riistalihaa, peura olis herkkua.

    VastaaPoista
  2. Eikun Juho suorittamaan jottain aselupaa ja mehtään ;D

    VastaaPoista