8.5.2011

Sitrus-valkosuklaajuustokakku



Velipoikani vaimoineen pyysi meitä grillailemaan hampurilaisia ja sanoivat, että he ovat ostaneet kaikki ruokaan liittyvät tarpeet. Ajattelin sitten, että pyöräytän jotain jälkiruokaa. Selailin lehdistä talteen ottamiani reseptejä ja Yhteishyvän Valkosuklaa-limerahkatorttu kuulosti nopealle ja helpolle. Ajattelin heti, että vähän muokkaan ohjetta, koska siihen olisi tullut 2prk valkosuklaa-limerahkaa ja halusin ehdottomasti tuoretta limeä siihen. Ryntäsin kauppaan ja heittelin tavaraa koriin, kassalla huomasin, että olin ottanut sitruunarahkaa. No onneksi oli koristeluun tarkoitettu valkosuklaalevy, joka sitten päätyikin itse kakkuun. Joten loppupeleissä kakullani ei ollut juuri mitään tekemistä löytämäni ohjeen kanssa :D Hyytymisen jälkeen sitrukset olivat aika vallitseva maku kakussa, joten kakun päälle olisi hyvin voinut raastaa valkosuklaata.

Sitrus-valkosuklaakakku
150g Digestive keksejä
75g voita

2dl kuohukermaa
1prk (200g) sitruunarahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 lime
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
130g valkosuklaata
5 liivatelehteä

Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperia.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista limestä mehu. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, tuorejuusto, sokerit ja limen mehu.Sekoita tasaiseksi ja valuta sula suklaa joukkoon. Kaada liivatelehdistä vesi pois mutta jätä pieni tilkka kulhoon. Sulata liivatteet mikrossa, 20sec ensin ja sen jälkeen 10sec kerrallaan kunnes liivatteet ovat sulaneet. Valuta liivatteet naruna massan joukkoon koko aja vatkaten. Kaada massa keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti