22.3.2011

Erilaiset mokkapalat



Tähän reseptiin olin törmännyt joskus aikaa sitten ja laittanut sen kirjanmerkkeihin. Leipomisvimma iski ja ajattelin tehdä mokkapaloja, kaikkia aineksia löytyi jo valmiiksi kaapista. Haaveena kahvila blogissa resepti lupailee maailman parhaita mokkapaloja. Kuorrutteen rasvamäärä vaikutti melkoisen suurelle ja vaikka en kahvin ystävä olekkaan halusin kuorrutteesta samanlaisen, mitä olen ennenkin tehnyt. Pohja oli kyllä todella hyvä! Ja mikä plussaa niin valmistustapa aika helppo, ei kummempia vatkauksia ja vatkulointeja. Silti pohjasta tuli kuohkea, kostea ja hyyyvin maukas. Nam!

Pohja
5dl sokeria
5dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
1½ tl soodaa

1tl suolaa
2½dl vettä
200g margariinia
3-4rkl kaakaojauhetta

1dl piimää( tai maustamatonta jogurttia, maitoa tai vahvaa kahvia)
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda). Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola kattilassa. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon 1dl maitoa (tai muuta valitsemaasi ainetta)ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.

Kuorrute
4dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1-2rkl kaakaojauhetta
n. 5rkl kahvia
n.5rkl sulatettua voita

Mittaa kulhoon tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Sekoita kahvi ja voi keskenään. Valuta nestettä pikkuhiljaa tomusokerin joukkoon samalla sekoittaen, kunnes kuorrute on sopivaa levitettäväksi pohjan päälle.

2 kommenttia:

  1. nam nää on kyl aina niin hyviä vaikka resepti vähän vaihtuiskin.. ja plussaa kun mokkapaloihin löytyy kaikki tai ainakin melkein kaikki ainekset yleensä jo valmiina kaapeista.

    VastaaPoista
  2. Toi on kyl totta, melkeen kaikkee on aina kaapissa :> Tomusokerii ei välttis tarpeeks..onneks on siwa lähellä :P

    VastaaPoista