19.4.2011

Sima!



Tuo vapun juoma, ikuinen lempparini jota ryystän tuoppitolkulla päivässä niin että..noh, saatte arvata.

Sima (n.8 litraa valmista tavaraa)
500g sokeria
500g fariinisokeria
3-4 sitruunaa
n. peukalon pään kokoinen nokare hiivaa
n.3 litraa kiehautettua vettä
5-6 l kylmää vettä
10 litran kannellinen ämpäri

Lisäksi tarvitset tyhjiä pulloja, rusinoita ja sokeria.



Kiehauta n.3 litraa vettä. Laita ämpäriin sokerit. Pese sitruunat hyvin. Kuori sitruunat varovasti, niin ettei valkoista osaa tulisi mukaan. Laita sitruunan kuoret ämpäriin. Kaada kuuma vesi ämpäriin ja sekoita, niin että sokerit liukenevat. Lisää joukkoon kylmää vettä. Kun ämpäri alkaa olla lähes täynnä, kokeile että vesi on vielä kädenlämpöistä (ettei se mene liian kylmäksi, että hiivaa alkaa toimia). Älä laita ämpäriä piripintaan täyteen, tai saat siivota pöydältä sokerisotkua kun länttäät kannen kiinni :D Liuota pieneen kädenlämpöiseen vesitilkkaan hiivanokare ja lisää simaan. Kuori sitruunoista valkoinen osa pois ja pilko ne. Lisää lopuksi ämpäriin.


Kansi kiinni ja anna ämpärin olla huoneenlämmössä vuorokauden verran. Laita jokaiseen pulloon 2tl sokeria ja rusinoita ja pullota sima. Laita pullot jääkaappiin ja sima on valmista noin viikon kuluttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti