18.7.2011

Marjapiirakka ja muita kesän makuja

Pientä hiljaiseloa havaittavissa kun ei oo hirveesti tullu leivottua tai kokkailtua mitään kummempaa :) Keittiökin vaihtoi osoitetta uuteen kämppään. Ohjeita on taas kertynyt pinottain lehdistä ja netistä listalle "tätä pitää kokeilla" :D

Tänään käytiin koiran kanssa iltalenkillä vähän seikkailemassa. Lopuksi tultiin läheiselle hiekkatielle, joka kulkee uuden kotimme takana ja siellä on vattupuskia vaikka muille jakaa! Mustikoita ja metsämansikoitakin löytyy. Keräsin siinä sitten rasiallisen vadelmia, joten kotona oli pistettävä heti piirakka tulille, ihan perusaineista mitä kaapista löytyi. Ja onneksi kaappiin oli jäänyt yksi vaniljakastikeainespussikin. Piirakka tuhottiin miehen siskon&tyttöystävän avustuksella lähes kokonaan. Piirakasta tuli erittäin mehevä ja mikäs muu parantaa makua, kun omin pikku kätösin kerätyt marjat ;) Lisäksi kaivoin pakkasesta mustikoitten jämät piirakkaan.



Helppo marjapiirakka
2 kananmunaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1½dl maitoa
150g sul. margariinia tai voita
marjoja

Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa sokerit ja kananmunat vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoja, rasvaa ja maitoa. Sekoita tasaiseksi ja kaada korppujauhotettuun piirakkavuokaan (26-28cm) ja lisää marjoja päälle niin että taikina näkyy vain vähäsen alta. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Tuhoa piirakka lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa!


Veljenikin sai perheenlisäystä 7.7. ja vanhempi poika täytti 2 vuotta 10.7. joten leipasin sitten juhlaporukalle mansikkatäytekakun. Tein 3 kääretorttupohjaa ,joista yhteen laitoin myös kaakaojauhoja. Näistä kokosin ison kaakun, jota taisi parikymmentä ihmistä käydä tuhoamassa. Ohje on yhteen pohjaan, joten tein ensiksi tuplasatsin jonka jaoin kahdelle pellille ja niitä paistaessa tein vielä yhden pohjan. Kostutin kakun spritellä. Väliin tuli mansikkahilloa, tuoreita mansikoita ja lime-valkosuklaarahkaa jonka seassa oli myös kermavaahtoa. Kuumalla ilmalla kuumassa keittiössä oli todella kiva tehdä kermakakkua, kerma meinasi juoksettua ja alkoi valua kakun päältä...



Kääretorttupohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1½tl leivinjauhetta
(2rkl kaakaojauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (tähän kannattaa aina käyttää aikaa!). Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi pienissä erissä taikinaan. Sekoita hyvin, mutta varovasti käännellen. Paista pohjaa 200 asteessa 6-8 minuuttia.

Miehini yllätti eräs päivä ja toi tuoreita muikkuja kotiin! Nämä nautittiin uusien pottujen, valkosipuli-ruisleipätikkujen sekä kermaviilikastikkeen kera. Muikut pyöritettiin ruisjauhoissa ja paistettiin voissa. Kermaviilikastikkeessa oli tuoretta ruohosipulia, suolaa ja mustapippuria. Ruisleipätikut paistoin pannulla voin ja valkosipulimurskan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti