20.12.2011

Piparimudcake



Voiko jouluna syyä liikaa? Voiko jouluna syyä liikaa suklaata? No ei! Pirkan lehdessä ollut piparimudcake käski minua heti ottamaan reseptin kokeiluun ja ostamaan pakkaseen vaniljajäätelöä sen kaveriksi. Tänään sitä sitten väsäsin! Ohjetta vain hieman muuttaen, laiton fazerin leivontasuklaata sen koko levyn 200g talousuklaan sijaan ja jätin kanelin pois, koska jos tätä kakkua jää jouluksi, anoppilassa on pari kanelille allergista ihmistä...

Piparimudcake
150g voita
250g Fazerin tummaa leivontasuklaata (vähän enemmän on aina vähän parempi :P )
2½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1tl kanelia
½tl inkivääriä
½tl pomeranssinkuorta
½tl kaardemummaa
½tl neilikkaa
(ripaus vaniljasokeria)
4 kananmunaa
1dl sokeria
1dl siirappia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa, lisää suklaa ja anna sulaa joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita jauhoseos myös taikinaan (itse siivilöin ja kääntelin nuolijalla sekaan).

Kaada seos vuokaan ja paista kakkua 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kakun tulee jäädä keskeltä löysäksi, 20 minuutin jälkeen omani vielä hyllyi vuokaa varovasta ravistettaessa, otin kaakun pois uunista ja annoin jäähtyä. En ole aikaisemmin tehnyt mutakakkua mutta netistä lueskelin että kakun on hyvä antaa jäähtyä kunnolla (ihan jääkaapissa) ennen tarjoilua :P Itse viskasin kakun parvekkeelle jäähtymään joten muutoman tunnin päästä sitä pystyi jo maistelemaan. Ihanaa suun tahmaamaa suklaata, aavistus piparitaikinan makua ja kylmää jäätelöä, toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti